dilluns, 12 de maig del 2008

epístola del pare Abat de l'Abadia del Garraf

Aquesta és la misiva que he rebut del meu bon Pare Abat, al qual li tinc una fervent devoció i especial veneració. La transcric tal qual, excepte el fitxer adjunt que m'ha arribat, que no m'atreveixo a reproduïr, per por a fer perdre la fe a aquells poquets que encara en tenen.

L’ABADIA DEL GARRAF, a onze de maig del dos mil vuit, any del Senyor.

Lloat sia el Senyor Al·leluia Al·leluia!

Benvolgut Abat de l’Abadia del Vallès.

No puc dir que em plagui escriure-us eixes noves. Perquè arrossegant-me per aquestes valls de llàgrimes d’alegria cap, però em plau -valguem Déu Nostre Senyor- posar-me en contacte amb vós Oh bon Abat! Oh bon minyó! Per a posar-vos al corrent dels fets que es van succeint a la meva Abadia.

Preparo una propera visita a la col·legiata a Santa Maria de Taüll, on hi lluieixen unes reproduccions de l’original de l’Apocalipsi que l’any 1919 mossèn Josep Farràs un retatatatatatatarebassabasabasstatatarattarararaabimeuuuuuuu, se'l va vendre a un sant baró antiquari nord americà per 7.500 dòlars. Per ajudar a les vídues i orfes del poble en qüestió. (Evidentment desprestigiat pels esquerranots del poble i per tota aquella colla d’acretes, anarquistes, comunistes, ucd, fai, psoe, f.e.t.i.j. erc .p.t.e. ciu, poum, pp, fai, iu, ) Sort del meu parent que va salvar aquest pantecràtor de ser cremat de les bèsties republicanes (1936), que es van fer fotre. I avui el govern de dretes de Don José amb el Vicepresident José Luís Cadod Rovira, han enganxat la fotocòpia que han deixat fotografiar al Museum of Fine Arts de Boston, a l’absis de Santa Maria de Mur.

Jo bon Abat ja he escrit a Sa Santedat proposant que nomeni Sant al meu cosí germà novè i vostre, per la seva premonició!

Això voldrà dir anar a Roma viatge, hotels restaurants, àpats, vins, etc, etc. Pregàries.

Per cert! Una bona nova! Tinc una nova vocació! Al·leluia! Al·leluia! Fa dues setmanes, em va arribar a l’Abadia, un jove amb la mirada de bèstia acorralada, demanant-me aixopluc.
Cony! I com que plovia i molt! Jo no vaig pas negar-li, va demanar-me confessió, i ja sabeu bon Abat que nosaltres no tenim un no, per a questes ànimes pecadores! I malgrat jo estava engrescat llegint un incunable, vaig anar a atendre aquella despulla humana, quan va acabar de deixar anar totes les seves misèries, em va dir que volia entrar a l’Orde. Que ell era defensor de l’ecologia, que era català de soca-rel, i que l’Abadia del Garraf era una joia, que volia ser fraret d’aquesta Santa Abadia. I que ell representava energia ecològica i que l’instal·aria per tota l’Abadia i gratis!!!

Us envio el catàleg que jo no he pogut pas albirar, doncs ja sabeu que la meva visió és molt minvada, puig ja vaig amb Sor Virtudes que em fa de gos pigall, gaire bé ho palpo tot, no se que és mascle ho femella o si es un moble o una col, el que si m’ha dit el bon fraret, es que fa molt aire. És ecològic no gasta i fa companyia i que tot el govern de la cheneralitat i el parlamento de cataluña o fotran per tot a rrrrreuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I jo li dit que ho faci! Endavant l’ecologia fill meu. Rebeu la meva benedicció Bon Abat! També ho instal·larem a vostra Abadia!


JOAN Ier Abat.