dimecres, 24 de setembre del 2008

cap a on anem?


Que la ciència avança no es cap novetat. I gràcies a aquests avenços podem gaudir d’un benestar que no té punt de comparació amb el de dècades enrere. Per tant, benvinguda sigui la ciència i la tecnologia.

Però a vegades aquesta tant avançada societat es perd per una altra banda intentant manipular coses que la pròpia naturalesa ha tingut, i segueix tenint, perfectament controlades.

El cos humà des de sempre ha sigut la màquina perfecte i autònoma que auto-regula amb normalitat totes les necessitats vitals que li calen per a subsistir. La humanitat ho és des de fa milers i milers d’anys i ha sobreviscut fins avui. La qual cosa xoca de ple contra els flaixos marquetinians que sovint ens ataquen i que s’esforcen ens fer-nos veure que si no consumim productes manipulats les nostres possibilitats de gaudir d’un bon estat de salut seran molt minses. I de fet, ho aconsegueixen.

Hem de beure llet enriquida amb calci perquè sinó els nostres ossos ni creixen ni es fan forts.

Hem de beure sucs de fruites “enriquits” amb un reguitzell de vitamines perquè sinó no sobreviurem als constipats.

Hem de menjar “bífidus actius” per regular el trànsit intestinal perquè sinó acumularem tanta merda al cos que rebentarem.

Hem de prendre sucs làctics per reduir el colesterol perquè sinó les nostres artèries es taparan i la sang deixarà de circular pel nostre cos.

I productes amb Niacina per contribuir al metabolisme de greixos, proteïnes i hidrats de carboni.
I productes amb Riboflavina essencial per al bon desenvolupament i equilibri corporal.
I productes amb Tiamina, per el bon funcionament del sistema nerviós.
I productes amb Àcid Fòlic imprescindible per a la dona embarassada i pel control adequat dels factors hereditaris.
I productes amb Vitamina B12 i Ferro, essencial per a la multiplicació dels glòbuls rojos, afavorint el transport d’oxigen a les cèl·lules.
I productes amb Vitamina B6 que participa en la producció d’anticossos.
I amb ..
I ...
i..
i

No entenc com l’espècie humana ha sobreviscut tants milers d’anys sense aquests productes comercials....
Però es possible que de continuar així, farem que el nostre organisme s’acostumi a aquests productes i els acabi necessitant.

Llavors sí que si mai ens falten, no sobreviurem.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ton Foll! Horroritzat estic havent llegit aquest extraordinari article, i en dono fe, perquè en aquest temps en que els galls ja no carden , les gallines no ponen ous, les vaques ja no fan els rius de llet que feien abans, els porcs i les truges van netes com princeses i fins i tot fan olor a perfum, els conills i ànecs tenen gust de cartró plàstic i el xai bo només el poden menjar els senyors moros allà a la seva terra, perquè el cuiden com en els temps bíblics, però nosaltres els infidels millor no acostar-nos-hi, perquè podríem sortir-ne escaldats... dono fe que tots els folls per menjar fins a assadollar-vos heu d’entrar a un orde religiós potent. Si no fills meus, després de cada àpat, feu com jo, preneu un complex vitamínic per anar fent el piu piu.

Aneris ha dit...

Totalment d'acord amb el anònim ,i el article de avui ,la feinada que ja poder anar a demanar un trist litre de llet ,sense primer haver fet un curs previ sobre alimentació i si ens descuidem ,assessorament legal,per si els bífidus actius son una guerrilla afgana o un exercit de salvació de la nostre panxa.

Anònim ha dit...

Fills meus, fills meus! Ací l’abadia no tastem carn. La carn es pecat fills meus! Fruita, llegums, verdures, sardines i arròs, com els Lames del Garraf, que per cert ens em fet molt amics! Això si, uns bons gots de vi del Penedès o de cava que el Senyor en la seva infinita bondat a tingut a bé posar-nos al nostre abast. I no tindreu cap problema! Amen.
L’Abadia del Garraf.