dilluns, 22 de desembre del 2008

el poder del Nadal


Dies de festa. Per alguns entranyables i especials, per altres tedioses i inacabables. Aquesta és la grandesa de la humanitat. Opinions per tot. Tot es despatxa. I especialment en aquestes dates que, malgrat hi hagi crisi, gastarem més en menjar i en regals que habitualment. Els més menuts somiaran rebre les seves joguines preferides i els més grans complaents en fer realitat aquests somnis dels infants. Els carrers engalanats i amb una explosió de llum i de música nadalenca, conviden a sortir i passejar enmig dels aparadors on l’oferta comercial pren força. Uns nou-vinguts i estrangers Pares Noel fan repicar les seves campanetes per cridar l’atenció i molts d’ells per atreure’ns també amb finalitats comercials, fent que la bogeria del consum faci estralls en les nostres economies.

Poca gent té associades aquestes festes amb la seva vessant religiosa original. Sembla que tot allò del naixement de Jesús, el pessebre i l’adoració dels reis mags ha quedat posat en un segon terme; és ja una història tan llunyana com increïble, i per tant perd tota possibilitat d’entusiasme i celebració.
Sigui com sigui, l’esperit nadalenc emplena els cors de les persones, en algunes potser els hi fa entendrir una mica i tot, però tan si s’està a favor com en contra, són dies generalment de vacances, que ajuden a trencar la monotonia de la vida quotidiana.

Benvingudes siguin i sigueu feliços per damunt de tot!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon Nadal Tonfoll.
xd