dimarts, 16 de desembre del 2008

el poder de la mirada



S’ha comprovat que segons cap a on mirem, s’activen les diferents parts del cervell on es troben els nostres sentits. És com si els ulls fossin el cursor d’un ordinador i al moure’ls senyaléssim cap a diferents direccions del nostre pensament.

Es diu que la mirada és el mirall de l’ànima. Podem llegir el rostre d’una altre persona sense mirar-li els ulls, però quan aquests es troben, ambdós arribem molt més endins de l’altre. Tanmateix, el contacte ocular ens fa sentir vivament, oberts, exposats i vulnerables. El comportament ocular és tal vegada la forma més subtil del llenguatge corporal.

La mirada és un domini. Ser mirat és estar exposat. Ser objecte d’una mirada és com caminar nu. Quan algú ens mira executa en nosaltres una espoliació. Per això el poder d’una mirada és tan fort que ens pot fer sentir de mil maneres diferents segons quin sigui el missatge que ens desvetlla en nosaltres: si és una mirada profunda, o intensa, o seductora, o libidinosa, o tímida, o nerviosa, o emotiva, o misteriosa, o constant, o impenetrable, o persuasiva, o entendridora, o dissuasiva, o amenaçadora, o inquisidora, o absent, o menyspreativa, o hostil, o tèrbola, o eròtica, o al·lucinada, o apagada, o apassionada, o harmònica, o atenta, o àtona, o estràbica, o directa, o extasiada, o fixe, o ferma, o interioritzada, o mòrbida, o tirànica, o tònica, o torbadora, o transparent, o alegre, o defensiva, o agressiva, o indiferent, o trista, o discreta, o dissimulant, o pudorosa, o perversa, o . . .

Quants sentiments i desitjos s’amaguen darrera d’una mirada!
Quantes paraules mudes desprèn una mirada!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada mirar els ulls dels demes,expresan com be es dit tot un seguit de sentiments,i es on millor i veus la veritat o la mentida ,al fons dels ulls,es com l'aigua clara ,si et menteixen es torne turbia ,bon post Tonfoll.
xd

Anònim ha dit...

El poder de la mirada en desmuntat imperis,en aixecat regnes ,i en enamorat els mes durs dels poetes ,quina mirada t'agrada mes a tu Tonfoll?,,a mi la sincera ,la que expresa el que l'anima sent,la que no enganya mai,perque cuant o fa ,la mirada es fugisera ,M'agradat el teu post,merci

xd